Botox

Botox i korthet

Botox är en behandling som kan användas av flera skäl. Den fungerar bra för att släta ut rynkor i pannan, runt ögonen och andra delar av ansiktet. Men botox fungerar inte bara mot rynkor – det är även effektivt mot starka svettningar under armarna, gnisslande tänder och kronisk migrän med mera. Men vi arbetar endast med botox som ett kosmetiskt hjälpmedel.

Botulinum Toxin A, som är den fullständiga beteckningen, är ett preparat som förlamar muskler, helt eller delvis. När en muskel som orsakar rynkor behandlas med botox så försvinner dessa rynkor helt eller delvis under tre till tolv månader.

En skonsam behandling

Så här går en behandling till i korthet: vi injicerar botox under huden med hjälp av en tunn nål. Om patienten är känslig så går det att lindra en aning med exempelvis is eller kylspray. Men de flesta upplever inget obehag, bara ett snabbt stick. Botoxinjektioner görs på de punkter där patienten vill bli av med rynkor.

Vi väljer strategiskt ut de muskler som orsakar en rynka. Behandlingen går fort och du kan snabbt återgå till ditt vanliga liv.

Men det kan vara bra att ta det lugnt så att kroppen kan absorbera preparatet i lugn och ro. Botox är en beprövad metod som funnits på marknaden länge. Medlet verkar lokalt och påverkar endast den del av kroppen som behandlas. En trygg och säker metod som har hjälpt många människor till ett mer givande liv.

Mycket lindriga biverkningar

Behandlaren måste självklart vara utbildad och göra behandlingen på ett korrekt sätt. Hos oss finns kompetens, både för behandling och utbildning av nya behandlare. Risken för biverkningar är liten. Små blåmärken kan uppstå efter nålsticken, men dessa försvinner i de flesta fall efter några dagar. Men det finns inget som tyder på att botox leder till negativa konsekvenser på lång sikt.

Botoxutbildning – ta steget in i en framtidsbransch!